maandag 13 februari 2017

Het nieuwe seizoen is gestart! Joepie!

Het thema: de nieuwe Werken van Barmhartigheid.

Voor de komende vijf keer tot de zomerstop, hebben we ons laten inspireren door de zeven nieuwe Werken van Barmhartigheid, zoals geformuleerd door Holkje van de Veer, redactielid van het tijdschrift "De Open Deur". Omdat we vijf bijeenkomsten hebben en er zeven werken zijn, zijn er twee bijeenkomsten waarop we twee werken die goed bij elkaar aansluiten tegelijk behandelen.

Gister, zondag 12 februari, was het tijd voor het eerste werk: de angst geen ruimte geven.

Marja maakte hiervoor een prachtig Midden waar we omheen gedanst hebben. De dansen die dansdocente Geartrude bij het thema uitgekozen had om samen te dansen pasten weer ontzettend goed. Er waren meditatieve momenten waarbij sommige dansers tranen voelden opwellen, naast zeer blije en uitbundige momenten waarbij we het allemaal lachend en hijgend jammer vonden dat de dans alweer voorbij was! Het evenwicht was perfect en na afloop zei men dat het weer eens een té mooie middag was geweest...

Laat je niet bang maken. Laat je niet inperken of gevangen zetten door je angst, zodat je niet meer in beweging komt.

Om dit Midden te illusteren heeft Marja het volgende verhaal voorgelezen tijdens het rustmoment:Voor wie meer wil weten over de nieuwe Werken van Barmhartigheid:


Volgende maand wordt het thema Stil zijn en Langzaam leven samen. Komt allen genieten!!!

Geen opmerkingen: