dinsdag 14 maart 2017

'Stil zijn' en 'Langzaam leven'

Afgelopen zondag hebben wij heerlijk gedanst met het thema 'Stil zijn' en 'Langzaam leven'. De dansen die Geartrude koos waren divers: sommige waren het thema letterlijk en waren rustig en heel meditatief, en andere representeerden een gevoel om vanuit stilte juist actief te leven. Marja maakte een prachtig midden waarin zij allemaal objecten verwerkte die voor haar stilte en langzamer leven symboliseren. 

Het midden bij het thema 'Stil zijn' en 'Langzaam leven'

Tijdens het rustmoment midden op de middag heeft Marja ons een moment van stilte bezorgd waarbij we desgewenst onze innerlijke roerselen konden opschrijven en delen. Geartrude heeft twee gedichten voorgedragen die voor haar het thema weergaven. Eén van de Oostenrijker Bernard Wosien, de grondlegger van Sacred Dance (vertaald door Marja), en één van Hein Stufkens. Hieronder kunt u beide lezen. Er waren vier nieuwe mensen aanwezig dus het was, heel erg leuk, een grote groep. Zij hadden zich aangemeld, wat heel fijn was, maar u kunt ook zondagochtend besluiten een keer mee te doen en onverwachts ook tot de nieuwe dansers behoren :)!

'Adem licht'

Adem licht

Maak niet meer
woorden
vuil.

Adem
licht.

Ben
klankbord van
stilte. 

Hein StufkensHet thema komt van de Nieuwe werken van barmhartigheid, van Holkje van der Veer. In het bericht hieronder van 13 februari vindt u een overzicht van deze zeven Nieuwe werken van barmhartigheid. 

Geen opmerkingen: