woensdag 4 oktober 2017

Het hart in "Het kruispunt"

Afgelopen maandag hebben we voor het eerst gedanst in de nieuwe locatie, de kerk Het Kruispunt, in Den Ilp. De beheerder, Cor, is heel erg aardig en heeft ons ontzettend fijn verwelkomd. Met warme harten begonnen wij aan deze nieuwe reeks meditatief dansen, en dat was geweldig want het thema van deze reeks is "het hart".

Het thema is door Marja heel mooi uitgebeeld in Het Midden van de dansdag.

Het Midden van de eerste dansmiddag in de nieuwe locatie, met het thema "het hart"
Ook heeft Marja mooie dingen over het hart verteld die je bewust maakten van alle mogelijke interpretaties van je eigen hart.

Dit heeft Marja o.a. verteld tijdens het rustmoment (nb. de blz.nr verwijzen naar onderstaand boekje)
Voor dit thema heeft zij het boekje van Baptiste de Pape "The Power of the Heart, laat je hart je gids zijn" uit haar kast gehaald wat zij heel toepasselijk al in huis had. Hieruit heeft zij het volgende stuk van Goethe voorgedragen:  

Goethe in "The Power of the Heart" van Baptiste de Pape, deel 1
Goethe in "The Power of the Heart" van Baptiste de Pape, deel 2
Geartrude heeft heel toepasselijke dansen gekozen voor de middag zoals "het begroetingswalsje" en "de kelk", waarbij je veel contact met elkaar maakt omdat je elkaar bijvoorbeeld doorgeeft in de kring. We hebben heel fijn en harmonieus gedanst en het ging super goed, dankzij de duidelijke instructie van Geartrude. Iedereen kon goed meedoen, ook al waren er twee mensen die het nooit eerder hadden gedaan.


De nieuwe ruimte waar we in dansen is een fijne ruimte en de muziek is super goed geregeld met mooie speakers in het plafond. Ook is de plek voor de voor- en nazit gezellig aan een knusse tafel. Wij zijn heel blij dat we hier een plek hebben gevonden en verheugen ons op de verdere samenwerking!

De volgende keer dansen is op maandag 6 november en dan hopen we jullie weer allemaal te zien. Kom lekker meedansen; hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Geen opmerkingen: