maandag 29 januari 2018

Het hart, de spiegel van de ziel

Maandag 8 januari hebben we het nieuwe jaar ingeluid met een super dansmiddag. Het was lekker druk want er waren ook twee nieuwe mensen, hartstikke leuk! Het ging heel erg goed ook al deden we een paar nieuwe hele moeilijke dansen. Wat voel je je toch altijd lekker na zo een middag lekker bewegen... Komt allen volgende keer meedoen!

Het was de laatste dansmiddag over het hart, als mooie overgang naar het thema van het komende dansseizoen. 'Het hart als spiegel van de ziel' vonden we in het boek "Spreuken" van Salomo en dat boek "Spreuken" vormt dan ook het nieuwe thema.

Het begroetingswalsje, kringgedeelte
De spreuk waarmee we op 8 januari hebben gedanst is: "Zoals het water je gezicht weerspiegelt, zo weerspiegelt het hart van de mens de mens" (Spreuken 27 vers 19), kort gezegd: het hart als de spiegel van de ziel. Marja heeft hele mooie woorden gesproken tijdens het rustmoment met als prachtige samenvattende afsluiting: "Dus: Durf in de spiegel van de ziel te kijken zowel van jezelf als van je medemens- het kan je mooie geschenken opleveren!"

Het begroetingswalsje, losse gedeelte

De volgende keer, maandag 5 februari, is het thema 'wijsheid', van de wijsheid van Salomo, en de daarop volgende vier keer zullen de thema's dus ook uit het boek "Spreuken" komen. Tot ziens in Het Kruispunt!

Geen opmerkingen: