dinsdag 6 februari 2018

Wijsheid en loslaten, dat is niet niks...

Een beetje suf om alle berichten een beetje hetzelfde te beginnen maar de dansmiddagen zijn nu eenmaal zo heerlijk! Het was toch echt weer fijn en ontspannend en uitdagend tegelijk gisteren :). Nou, en niet te vergeten trouwens, zo nu en dan doen we een werkdans; een terugkomende dans die we langzamerhand perferctioneren en de afgelopen weken is dat de dans "Loslaten". Moeilijk is 'ie!!! We worden er al beter in maar je moet dus echt je aardse dingen loslaten wil je die dans goed kunnen dansen met z'n allen. Niet perfect dansen maar perfect voelen is er voor nodig en dat is toch best een uitdaging. Oefening baart kunst en het oefenen is ook nog heel leuk, dus, niets te klagen.

Het thema van maandag 4 februari was 'wijsheid'. Marja heeft er een mooi Midden bij gemaakt met wijze uilen en in het rustmoment verteld over haar interpretatie. Ze vertelde over hoe de uil een symbool van wijsheid is geworden en hoe ze dit in lichtjes op witte rondjes heeft uitgebeeld. De volgende twee citaten uit het boek der Spreuken hebben Geartrude en zij bij dit thema uitgezocht:

"Want wijsheid is meer waard dan edelstenen, alles, wat men begeren kan, is, vergeleken bij wijsheid, niets" (Spreuken 8, vers 11)

"Want wijsheid zal in uw hart komen en deze zal voor uw ziel liefelijk zijn [...] bedachtzaamheid zal over u waken, verstandigheid zal u behoeden" (Spreuken 2, vers 10 en 11)

Het Midden van Marja bij het thema 'wijsheid'

Volgende keer is het thema 'waarheid'. Komen jullie dat weer lekker meedansen? Aanmelden is niet verplicht en je mag ook onverwachts op de laatste nipper binnen komen rennen als dat je het beste uitkomt. Dus, wat let je!! Tot de volgende keer ;).

Geen opmerkingen: