vrijdag 23 maart 2018

Waarheid in dans op 19 maart 2018

Deze maandag waren we met wat minder mensen dan normaal, maar de les was dan ook verschoven deze maand. Wel was er ook een nieuwe deelnemer en dat was een beetje extra leuk omdat dat onze eerste man is! Wie weet zal hij vaker van de partij zijn :). We begonnen in de hal van de kerk en dansten met z'n allen de dansruimte in met de pelgrimspas, een heel leuk begin. Als je met wat minder mensen bent, zijn sommige dansen wat moeilijker te doen omdat de kring dan zo klein is maar Geartrude wist de dansen soepel en makkelijk aan te passen als dat nodig was. Wat hebben we weer genoten!

Het Midden van 19 maart
Een betrouwbaar woord houdt altijd stand, een leugen slechts voor korte tijd (Spreuken 12, vers 19)

Marja besprak deze spreuk tijdens het rustmoment: "Waarheid kan heel subjectief zijn. Het is maar van welke kant je iets bekijkt. Wat voor de één de waarheid is, kan voor de ander heel anders liggen. Moet je altijd de waarheid vertellen? Bv als je daarmee iemand erg kwetst, of iemand verraadt? Ook kan meespelen vanuit welke visie de waarheid bekeken wordt: de wetenschap kan men met een heel andere waarheid komen, dan vanuit de ethiek. Hoe weet je wat waarheid is en wat niet; bijvoorbeeld om te weten wat echt nieuws is of wat nep nieuws is? Het is allemaal erg verwarrend.

Als we de waarheid binnen in ons zelf zoeken, als we de vragen in ons hart leggen, en we bereid zijn ons daarbij te laten leiden door liefde en wijsheid, dan zullen we weten wat we moeten zeggen of hoe te handelen. Het zal ons vanzelf ingegeven worden vanuit Liefde die in ieder mens zit, die bereid is daar in stilte naar te luisteren!"

Geen opmerkingen: