woensdag 6 februari 2019

Liefde is de enige Kracht die er bestaat

'Liefde is de enige Kracht die er bestaat. Haar Licht schijnt altijd, hoe donker het soms lijkt.' Dit was de spreuk van 4 februari.

Omdat ik maandag ziek was, heeft Geartrude voor mij gevraagd of de dansers die dat wilden mij een mailtje over de dansmiddag wilden sturen voor dit dansblog. Was dat even een goed idee! Niet alleen kreeg ik allemaal hele lieve berichten over dat mensen me gemist hadden en wensen met beterschap (de kracht van liefde!), maar ik kreeg ook nog leuke verhaaltjes over ervaringen toegestuurd.

Greet: "Het was voor mij weer een heerlijke middag met bekende en wat onbekende dansen en we waren met een grote kring, dat danst ook fijn. Met mooie muziek en goede sfeer deden we ons best. 1 enkele dans viel niet zo lekker en werd dus maar overgeslagen; het klopte niet zo goed met gebaar, beweging en ritme."

Nel: "Het was weer een fijn samenzijn. De dans van het verleden, heden en toekomst vond ik heel mooi om te doen. Zeker als je armen in een vloeiende beweging mee deden. Een enkele dans, ik weet niet meer de naam, was nog niet zo makkelijk. De dans van het, ook innerlijke, licht sprak mij ook erg aan en de dans aan het begin waar we elkaar konden begroeten bij het passeren. Het is voor sommigen nog moeilijk om elkaar dan in de ogen te kijken, wat wel de bedoeling was. Is ook wel heel dichtbij en intiem. Degenen die mij wel aankeken gaven mij een goed gevoel."

Ingrid: "Hierbij stuur ik je een foto van het midden; met mijn ogen halfdicht zag ik er een persoon in (hoofd, 2 armen en benen) met het vlammetje precies op het hart!"

Hermien: "De grote bron van liefde is er altijd. Soms zijn er obstakels, waardoor je die bron van liefde slechter of helemaal niet ziet. Maar hij is er wel! Als je dan contact kunt maken met de bron van liefde, gaat er een heel ander licht schijnen op de obstakels (zoals b.v. conflict, ziekte, onmacht, pijn). We gingen verder met Licht. Een stel dansen hadden een thema met de tegenstelling licht- duister er in. Verder, we lieten b.v. licht schijnen op toekomst, verleden, heden. De muziek ondersteunde op een mooie manier het lichte en luchtige. We waren weer met velen, een kring met 14 mensen, zodat de dansen goed tot hun recht konden komen."

Marja in het rustmoment over haar mooie Midden: "De liefde geeft je de kracht niet weg te lopen voor obstakels. Als je daarop vertrouwt, zul je merken dat de Liefde je probleem verlicht. Letterlijk: lichter maakt."

Deo volente, tot maandag 4 maart allemaal!

Geen opmerkingen: