dinsdag 12 maart 2019

Een vogel die het Licht voelt

"Geloof is een vogel die het Licht voelt wanneer de dageraad nog duister is." (Tagore): de spreuk van de dansmiddag op maandag 4 maart.

Het mooie Midden dat Marja maakte voor de middag

Marja: "Wanneer het nog nacht is weet een vogel dat het licht gaat worden. Hij heeft daar geen klok voor nodig; hij voelt dat in heel zijn lijfje. Hij weet dat gewoon. Tagore wil zo duidelijk maken wat geloof in iets betekent. Het is vertrouwen op dat innerlijk weten dat het licht er altijd is, ook al zie je dat niet."

Er waren vorige week weer lekker veel mensen, dat is super, en we hebben zelfs de dans 'Glisch' in canon kunnen doen daardoor. Wel uitdagend maar extra bevredigend als het dan zo mooi lukt met z'n allen! Een paar dansers had aangegeven dansen vaker te willen herhalen zodat ze er goed in gaan zitten dus we deden bekende en onbekende dansen. Geartrude had een hele mooie balans aan dansen bij elkaar gezocht. Het was een heerlijke middag! Vorige keer was ik ziek en dat heb ik wel gevoeld, hoor; ik miste de ontspanning die de middag in je hoofd maar ook in je lichaam brengt en die doorwerkt in de rest van de maand.

Komt allen weer op maandag 1 april en laten we er dan weer zo een fijne dansdag van maken!

Geen opmerkingen: