dinsdag 2 april 2019

Meedansen met Vesperdienst op 16 april?

In de kerk het Kruispunt in Landsmeer wordt op dinsdagavond 16 april een korte avonddienst gehouden in het kader van de 'stille week', de week vóór Pasen. Deze dienst wordt voorbereid door 2 gemeenteleden, en bestaat uit 2 korte schriftlezingen, gebed en liederen rond het thema 'Een nieuw begin', en duurt van 19:30 tot 20 uur.

De gemeente staat open voor nieuwe activiteiten zoals meditatieve dans, maar heeft daar wel tijd voor nodig. Om een voorzichtig begin te maken om in een dienst meditatieve dans te introduceren, leek het een goed idee om dit in een Vesper uit te proberen. Er is al kennis gemaakt met de mensen die deze Vesper voorbereiden en zij waren best enthousiast en willen hun medewerking daaraan verlenen.

Geartrude en Marja denken eraan het gebed Onze Vader te doen waarvan wij de bewegingen al eens vaker op een dansmiddag gedaan hebben, en aan een eenvoudige reidans waarin zij alle aanwezigen willen vragen zich bij ons aan te sluiten. Marja en Geartrude nodigen alle mensen van onze dansgroep uit om dit mee te maken, maar het is voor iedereen die maar wil.

De zon, de sterren, de aarde en de mens: het mooie Midden dat Marja voor 1 april maakte

We hebben gister ook weer zo ontzettend fijn gedanst op de dansmiddag! De spreuk was "het waarneembare licht in deze wereld verwijst naar 't ware innerlijke licht." Geartrude vertelde hoe zij zag dat het waarneembare licht eigenlijk onze zon en daarmee ook onze sterren en maan zijn, en had dus allemaal zon-, ster- en maandansen erbij gekozen. Sommige waren best even ingewikkeld om onder de knie te krijgen maar tijdens de dans komt het dan eigenlijk altijd allemaal goed en komen we samen in een heerlijke flow terecht.

Marja sprak in het rustmoment: "Het zichtbare licht verwijst naar het onzichtbare licht binnen in ons. Zonder dit ware innerlijke licht kunnen wij ook niet leven. Dit innerlijke licht schept nieuwe wegen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe inzichten. Kortom, deze lichtbron geeft richting aan ons leven. Deze lichtbron is er altijd. Je kunt haar vinden in de stilte als je er echt voor open staat."

Tot dinsdag 16 april, of anders in ieder geval tot maandag 6 mei, allemaal!

Geen opmerkingen: