donderdag 16 mei 2019

Licht schijnt onze ego-patronen weg

"Licht schijnt onze ego-patronen weg wanneer wij die aan het Licht geven", was de spreuk van maandag 6 mei.

Het was zo fijn weer, vorige week maandag. En nog steeds met dat prachtige thema Licht. Het opstarten verliep deze keer wat rommelig want de meeste dansers waren aan de late kant en veel hadden slecht geslapen of waren een beetje in mineur. Het zal wel volle maan geweest zijn ofzo maar juist voor dat soort dagen is de dansmiddag ook ideaal; het is gezellig, je luistert naar mooie muziek en je beweegt lekker waardoor je humeur algauw beter wordt en je lichaam meer ontspannen. Ikzelf had ook een slechte dag maar was super blij dat ik toch wel gekomen was. Het is gewoon heerlijk!

Maar wat is een ego-patroon eigenlijk?

Marja in het rustmoment: "een ego-patroon is een geheel van overtuigingen dat voor jou de waarheid is. Je bent er vast van overtuigd: zo is het en niet anders wat een ander ook zegt. Je bent dan ook niet bereid om de mening van een ander zelfs maar te overwegen. Het belemmert jou om los van je eigen ego in vrijheid te kunnen denken en handelen. Het is ook een rationeel denkpatroon dat zich in je hoofd afspeelt en waar je je niet van bewust bent. Het houdt je van je innerlijke wijsheid af, de wijsheid vanuit het hart.

Maar wanneer je het Licht op dit ego-patroon durft te laten schijnen kun je je denkpatroon helder krijgen. Je durft los te laten en vragen te stellen vanuit je innerlijke wijsheid , je hart. Je durft anderen toe te laten in jouw denkpatroon, waardoor je van ego naar samen gaat. Dat kan een grote rijkdom geven en nieuwe mogelijkheden."

Het mooie Midden van maandag 6 mei, gemaakt door Marja

Marja: "dit heb ik proberen uit te beelden in het Midden. De gekleurde rondjes verbeelden jouw ego-patroon. Wanneer het licht (de kaars) erop gaat schijnen kan er een weg naar samen ontstaan; je maakt je los uit je eigen cirkeltje. Zo kan het gekleurde koord in jouw kleur zich mengen met de kleuren van anderen. Van alleen naar samen: wat een rijkdom aan kleuren!"

Hopelijk tot de volgende keer allemaal, op maandag 3 juni, helaas alweer de laatste keer van dit dansseizoen en het thema Licht.

Geen opmerkingen: