donderdag 11 juli 2019

World Sacred Circle Dance Day

Afgelopen zondag 7 juli was het de vierde editie van de World Sacred Circle Dance Day. Dat is een dag waarop over de hele wereld tegelijkertijd in kringen gedanst wordt; van ArgentiniĆ«, via Canada, Japan, AustraliĆ« en Zuid-Korea tot aan ons kleine kikkerlandje. Er worden elk jaar drie dansen uitgekozen die alle groepen dansen en dit jaar waren dat de “Pelgrims dans” van Peter Vallance, “Govand”, een traditionele Armeense dans, en “Tread Gently on the Earth’, een dans van Bethan Freedman. Deze dansen stonden van tevoren op de site, GlobialCircleDance.com, inclusief beschrijving, video en muziek, waardoor iedereen ter wereld ze kon oefenen en op de dag zelf doen.

In Amsterdam werd deze mooie dag georganiseerd door Nanne Doets, in het Beatrixpark. Geartrude en ik zijn erheen gegaan, Marja was helaas verhinderd. Er zijn dansers uit allemaal verschillende groepen in Nederland op afgekomen en we waren in totaal met 40, misschien wel 50 mensen samen, heel erg tof. Dan is de kring heel groot en daardoor voel je je extra samen ofzo…. die flow waar ik het hier altijd maar over heb, voel je helemaal goed met zoveel mensen. En het is daarbij ook zo fijn om buiten te dansen met je voeten in het gras en de wind door je haren!

Geartrude: “het besef dat er die dag over de hele wereld werd gedanst, gaf mij een heel vredig gevoel.”

Je kunt foto’s van deze dag bekijken uit allemaal verschillende landen op de wereld via deze link: GlobialCircleDance/2019. Er is ook gefilmd in het Beatrixpark maar Nanne zei dat het wel even zal duren voordat die filmpjes beschikbaar zijn om te delen. Ze zei dat je wel filmpjes van vorige jaren kunt bekijken maar die heb ik nog niet opgespoord; zodra ik ze heb gevonden, zal ik hier de links zetten.

Volgend jaar zetten we de aankondiging van tevoren op de site zodat jullie uit Landsmeer eventueel ook kunnen komen als jullie dat leuk vinden, want, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Geen opmerkingen: