woensdag 4 september 2019

Jaaa, het nieuwe dansseizoen is begonnen!

Na een hete en woelige zomer zijn we weer terug met de meditatieve dansmiddag in Het Kruispunt in Landsmeer!

Maandagmiddag was de eerste keer van deze reeks. Geartrude en Marja onthulden het nieuwe thema van deze vijf keer tot en met januari en dat is ´mythische dieren´. Als eerste was ´de witte hinde´ aan de beurt. Een opmerkelijk detail was dat Marja tijdens de voorbereiding van haar uitleg van het thema en het bijbehorende Midden van twee verschillende kanten hoorde dat men een witte hinde in Limburg had gezien dus de witte hinde bestaat echt...

Marja´s prachtige Midden "Hert, zo lief en zacht ben jij, de bron van alle goedheid, een omhelzing van verre"

Het was echt heel erg fijn weer en iedereen had het dansen én elkaar gemist tijdens de zomermaanden. We moesten er allemaal even inkomen maar het ging toch heel lekker met z'n allen. We hebben zelfs een hele moeilijke nieuwe dans gedaan! Die was zo snel dat niet iedereen het in zich had zo meteen na de vakantie maar een volgende keer lukt het vast bijna iedereen :).

Marja heeft in het rustmoment een prachtig gedicht over de witte hinde voorgelezen en besproken uit het boekje "De paradijsvogel en andere mytische dieren", door Ankie Hettema-Pieterse.

In het kort... Witte hinde: lichtheid, lichtvoetig, wendbaar, behoedzaam, vol van vreugde... "Tracht niet haar te vangen, zij zal van je wijken, volg haar slechts stil, zij geeft wat nodig is. Hemelse vreugde zal je vervullen, en voor al wat leeft licht en liefde onthullen."

Wat heerlijk dat het weer begpnnen is! Wie niet een hele maand kan wachten om weer te dansen heeft in september geluk want er is op zaterdag 21 september een prachtige gelegenheid:

"Dans als gebed: Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze meditatieve bijeenkomst rond het thema ‘vrede’ in het kader van de internationale dag voor de vrede, op zaterdag 21 september 2019 in de Dominicus Kerk te Amsterdam.

Het eerste gedeelte van de avond kun je deelgenoot worden van wat de Workshopgroep ´Misa Criolla - Dans als gebed´ met jullie zal delen. De betoverende Zuid Amerikaanse muziek van de Misa Criolla zal de kerk vullen en in beweging zichtbaar gemaakt worden.

Na de pauze zal het tweede gedeelte voor allen open zijn om elkaar de hand te reiken en met elkaar in de cirkel in beweging te komen. Onder leiding van Nanni Kloke zullen er eenvoudige meditaties in beweging en dansen aan worden gereikt met een omlijsting van introspectieve teksten en poëzie.

Plaats: Dominucus Kerk, Korte Korsjespoortsteeg (5 minuten lopen van het centraal station)
Tijd: 19.30 – 22.00 uur (welkom vanaf 19.00 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Aanmelden: bij Lies Salzmann, via e-mail: liesliesje@hotmail.com
Aanmelding is noodzakelijk. NB: maximum 90 deelnemers, in volgorde van aanmelding."

Tot de 21ste of 7 oktober allemaal!

Geen opmerkingen: