dinsdag 15 oktober 2019

Oktobervogels

De heerlijke dansmiddag van maandag 7 oktober werd gedragen door vogels. En niet zomaar vogels, maar door de bijzondere combinatie van de duif en de adelaar. Marja maakte een mooi Midden naar dit thema en Geartrude las het gedicht "Duif en adelaar" van Ankie Hettema-Pieterse voor.

Het mooie Midden van maandag 7 oktober 2019

Marja lichtte het Midden toe in het rustmoment halverwege de dansmiddag: "De duif kent vele betekenissen. De meest bekende zijn liefde en vrede. De tortelduifjes staan hier symbool voor de liefde, en de duif met het takje staat voor vrede.

De liefde en de vrede hebben hun plaats in het hart. De adelaar vliegt hoog en ziet met scherpe blik zowel het geheel als het kleinste detail op de grond. Hij heeft overzicht. Dat overzicht is direct verbonden met het verstand.

In het gedicht wordt verteld over de verbinding van het hart en het hoofd. De verbinding van gevoel en het verstand, dan kun je veilig vliegen. Dus zet het raam van je hart maar open en maak ruimte in je hoofd: Vlieg uit en leef!"

Geartrude had prachtige dansen verzameld met het accent op vrededansen. De meeste dansen waren heel meditatief maar er waren ook een paar best moeilijke bij dus het was even nadenken geblazen soms, maar dat maakt het geheel juist heerlijk afwisselend en lekker uitdagend. Het is ook heerlijk om in je lichaam te voelen dat je bewogen hebt!

Vlieg uit en leef! deze maand als je kan en we zien iedereen graag op maandag 4 november en dan maken we er weer zo een feestje van :).

Geen opmerkingen: