zondag 10 november 2019

Grrrr, gromde de krachtige en liefdevolle leeuw!

De leeuw was het mythische dier dat ons de dansdag van de mooie maandag 4 november door leidde. Geartrude had een hele lekkere combi aan krachtige en snelle, en waardige en bedachtzame, dansen samengesteld. We waren met lekker veel dansers en het was weer zalig!

Het machtige, krachtige en práchtige Midden dat Marja voor de middag van 4 november maakte

Marja legde het thema als volgt uit in het rustmoment: "Als de liefde wordt gedragen door de kracht en waardigheid van de leeuw, kan liefde omgezet worden in daden, juist in moeilijke situaties. Liefdevolle daden doen in een vredige, harmonische, situatie is niet zo moeilijk, is heel aangenaam en maakt je blij. Het doen van “goede werken” gaat ons dan makkelijk af.

Anders wordt het als liefde nodig is in situaties die alles behalve prettig zijn, waar negatieve krachten ons proberen af te houden van liefdevol handelen: zoals irritaties, hebzucht, conflicten, boosheid, armoede, ziektes of andere moeilijkheden. Dan heb je de kracht en de waardigheid van de leeuw nodig om de liefde te dragen. De leeuw als symbool wil ons daarbij helpen.

Dus wees een leeuw als het om de liefde gaat in moeilijke situaties……!"

Voor mij persoonlijk was het 'n beetje een speciale middag omdat we ook de dans gedaan hebben die ik vóór de zomer voor Geartrude's 75ste verjaardag heb gemaakt. Het was best wel moeilijk en ook spannend om een hele dans uit te leggen voor de groep en er zijn zeker verbeterpunten te identificeren :). Ik heb dus ook weer extra bewondering gekregen voor de goede begeleiding die Geartrude ons lachend elke keer maar weer geeft! De dans, 'Togetherness', op het gelijknamige nummer van Zapmama, ging nog niet bepaald vlekkeloos maar we blijven hem oefenen...

Tot maandag 2 december hopelijk, lieve allemaal!

Geen opmerkingen: