woensdag 8 januari 2020

De sierlijke zwaan als dansende verbinder

Het is zo prachtig om een zwaan tegen te komen op het water, zo gracieus en sterk tegelijk... en volgens het gedicht "Zwaan" van Ankie Hettema-Pieterse staan de sierlijke zwanen mythisch gezien voor verbinding. "Verbinding tussen hemel en aarde, licht en donker, lichaam en ziel, en de psyche en intuïtie", aldus Geartrude.

Zo leidde de zwaan ons deze keer als thema in de mooie dansen die Geartrude voor de dansmiddag van afgelopen maandag had gekozen. Voor mij was de middag zeer meditatief en 'mindful'.

Het mooie Midden van Marja van maandag 6 januari 2020

Marja haar gedachten over de zwaan als verbinder: "Verbinder tussen hemel en aarde. Het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost: wat moet ik met de hemel? [...] De hemel is als een rode draad, onzichtbaar, maar voelbaar als liefde en alles wat met liefde te maken heeft: zoals vrede, vriendschap, vergeving, schoonheid, vreugde, tevredenheid; kortom alles wat goed is en goed voelt. [...] Toen zag ik het beeld voor me van een monogaam zwanenpaartje. Als partner staat ze voor levenslange liefde. Als haar partner dood gaat reikt haar liefde tot over de grens van het leven op aarde uit: tot eeuwige liefde. Daarom mag ze voor mij symbool staan als verbinder tussen hemel en aarde; tussen spiritualiteit en het aardse bestaan."

Volgende keer is de dansmiddag op 3 februari. Hopelijk tot dan, allemaal!

Geen opmerkingen: