maandag 10 februari 2020

De eeuwige levenskringloop dansen met de ouroboros

Marja: "De ouroboros is geen bestaand dier, maar wordt afgebeeld als een slang of draak, die in zijn eigen staart bijt en deze opeet, maar deze staart groeit steeds weer aan. Vandaar dat hij ook staarteter wordt genoemd. Op deze manier vormt hij met z’n lijf een cirkel, die zich steeds vernieuwt. Hij symboliseert daarmee de eeuwige levenskringloop.

Het is een symbool uit de alchemie, en is één van de oudste symbolen ter wereld, van China tot bij de Azteken. Via de oude zijderoutes heeft dit symbool zijn weg gevonden o.a. naar het oude Egypte en naar de Griekse filosofen. Het is dus heel bijzonder dat het idee van de eeuwige kringloop zovele culturen van oudsher heeft aangesproken.

Met mijn verbeelding van het Midden heb ik dit proberen uit te beelden met de kringloop van de natuur en met name de 4 seizoenen zoals wij die kennen."

Afgelopen maandag was de ouroboros het mythische dier van de dansmiddag.

De eeuwige levenskringloop weergegeven door de vier seizoenen in Marja's mooie Midden

Geartrude had allemaal heel meditatieve dansen uitgezocht die het symbool de cirkel - of de kring - benadrukten. Zo dansten wij de kringloop van het bestaan met z'n allen en het was een heerlijke middag. Twee dansers konden helaas maar tot het rustmoment blijven maar het is zó fijn dat men dan toch liever een halve dag dan helemaal niet komt. En dat kan, natuurlijk! Iedereen doet wat hij kan en leuk vindt en iedereen is welkom om te komen zolang het kan.

Wees welkom om weer lekker te komen dansen! Maandag 2 maart is de volgende keer. Tot dan!

Geen opmerkingen: