donderdag 5 maart 2020

Transformatie

Afgelopen maandag een mythisch dier dat heel mooi klinkt en tot de verbeelding spreekt en luistert naar de naam scarabee... - je droomt als het ware vanzelf al weg - maar in het Nederlands noemen we hem de mestkever en dat zet je dan weer met beide benen op de grond :). Wat is het leven toch melig soms. En het vat ons leven ergens samen: we zijn wezens met bewustzijn capabel tot het verheffen van de mestkever tot mythische proporties tot aan slechts een poepend onderdeel van de universele kringloop. Altijd in transformatie en laat de scarabee daar nu ook voor staan.

Het mooie Midden gemaakt door Marja bij het thema 'de scarabee'

Marja in het rustmoment: "De scarabee legt haar eitjes in een mestbal, waarna zij deze bal diep in de grond begraaft. In het aarde donker, in stilte, ongestoord voltrekt zich een proces, een transformatie van larve naar pop tot gevleugeld insect. De kleine scarabee wurmt zich dan naar boven, naar het daglicht en vliegt weg.

In het boek van Ankie Hettema* dat wij in deze volgen, verwijst zij ook naar de mens. [...] Als je net als de scarabee dit proces van groei gevolgd hebt, reken er maar op dat je de weg vindt naar het licht, vleugels krijgt om te vliegen, te dansen in de zon en je kan verbinden met anderen om je heen. Hoe mooi is dat! De weg van de scarabee die ons de weg wijst naar transformatie tot de mens die we in wezen zijn."

Wat hebben we weer heerlijk gedanst op de prachtige dansen die Geartrude aan de hand van het thema scarabee en dus transformatie samengesteld had. En we hadden een nieuwe danser in ons midden en wel onze tweede man :). Mannen, verenigt u in onze dansgroep!

Wat ook heel leuk was, was dat Marja jarig geweest was en de ontzettend respectabele leeftijd van 70 jaar heeft bereikt, hoezee! En Geartrude had iedereen gemobiliseerd om iets voor Marja mee te nemen dus we zijn iets eerder gestopt en toen is Marja in het zonnetje gezet...en ze was best wel een beetje heel erg verrast!

De volgende keer dansen is op maandag 6 april. Hopelijk tot dan allemaal!

*boek Ankie Hettema-Pieterse: "De paradijsvogel en andere mytische dieren".

2 opmerkingen:

Tsjisse zei

Wat in prachtige komposysjes brûke jim by de dûnsen. Ouroboros en de mestkever hawwe my altyd tige oansprutsen as libbenssymboalen. Prachtige foto's ek Anne. Súkses mei dit moaie projekt.
Groet Tsjisse

@nne zei

Hoi leave omke! Wy hawwe noch nooit een reaktie han dus ik hie im noch net sjoen, pardon. Wat untsettend leuk, o sa danke! En hopelik oant gau wer 'es. Doech, @nne