Voor wie is meditatieve dans?

Meditatieve dans is voor jong en oud, dik en dun, arm en rijk, vrouw en man, voor ballerina's, stijve harken en mensen met een handicap....voor iedereen dus :). De dansen zijn over het algemeen niet heel moeilijk om te leren en danservaring is niet nodig. Een meditatieve dansdocent legt alles rustig en helder uit en doet het eerst even voor zodat je ziet hoe het eruit zou kunnen zien. Daarna oefen je met z'n allen voordat de muziek aan gaat en de dans losbarst.

Overigens gaat het in meditatieve dans niet om het juist uitvoeren van bewegingen maar om samen in een flow te komen. Een docent weet ook altijd wel een oplossende beweging te bedenken als je een beweging niet voor elkaar krijgt waardoor je moeiteloos kunt blijven meedansen in de groep. Daarbij, er staan altijd stoelen langs de kant om even te zitten uitrusten als je dat nodig hebt.

Wil je weten of het iets voor je is, ga een keer een proefles doen bij een groep in de buurt. Ga het in ieder geval één keer proberen! Het is altijd lekker en goed om te bewegen, en het is dan ook nog eens mooi meegenomen om na afloop opgeladen en blij je dag te vervolgen!

Wil je liever niet in een groep dansen? Dans dan mee met één van onze filmpjes in je eigen huiskamer. Maar, meditatieve dans is het fijnste als je met z'n allen in de flow terecht komt :D!