Voor wie is meditatieve dans?

Meditatieve dans is voor jong en oud, dik en dun, arm en rijk, vrouw en man, voor ballerina's, stijve harken en mensen met een handicap....voor iedereen dus :). De dansen zijn over het algemeen niet heel moeilijk om te leren en danservaring is niet nodig. Geartrude Brouwer, de dansdocente, legt alles rustig en helder uit en doet het eerst even voor zodat je ziet hoe het eruit zou kunnen zien. Daarna oefenen we met z'n allen voordat de muziek aan gaat en de dans losbarst.

Overigens gaat het niet om het juist uitvoeren van bewegingen maar om samen in een flow te komen. Geartrude weet ook altijd wel een oplossende beweging te bedenken als je een beweging niet voor elkaar krijgt waardoor je moeiteloos kunt blijven meedansen in de groep. Daarbij, er staan altijd stoelen langs de kant om even te zitten uitrusten als je dat nodig hebt.

Wil je weten of het iets voor je is, kom dan gerust eens kijken. Het is fijn als je regelmatig komt, maar je kunt in principe ook per keer kijken of je zin hebt. Kom het in ieder geval één keer proberen! Het is altijd lekker en goed om te bewegen, en het is dan ook nog eens mooi meegenomen om na afloop opgeladen en blij het mooie pand van Het Kruispunt te verlaten!